Mjölkfritt julgodis

Så mycket lättare att göra än jag hade trott – och ingen skillnad i smaken mot julgodis som är gjort på grädde och smör. Jag använde Carlshamns mjölkfria smör och Oatleys matlagningsgrädde (som är baserad på havre) och det funkade toppen. Inga nyheter för de som varit tvungna att äta mjölkfritt en längre tid, men ”nybörjare”  som jag kanske kan ha nytta av detta! Man kan i princip få de flesta bakverk att smaka likadant som originalen om man använder de här produkterna. Jag har gett mig på ett flertal olika recept och alla blir bra.

Och så sista tipset (spara det till nästa års julbak!) är att använda en köttermometer som man kan ställa in på rätt temperatur när man kokar kola och fudge och sånt… Inget kladdande med kulprov hit och dit, det räcker att man rör om då och då och när temperaturen har uppnåtts är det klart!

Annonser

2 responses to “Mjölkfritt julgodis

  1. Två tjejer från påskbergsskolan

    Hej! Vi är två tjejer från påskbergsskolan! Vi undrar om vi får ha med en utav bilderna på julkolan i våran skoltidning? // Två hoppfulla tjejer! =D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s