Trädgårdsfunderingar

God förmiddag!

Läget just nu: Halvvägs igenom första koppen kaffe, och har äntligen hittat en inställning på WordPress som jag har letat och letat och letat efter! :) Sitter i övrigt och funderar över namn till tvillingarna samt över blommor till min drömträdgård (som i övrigt bara existerar i mina drömmar än så länge!) Lite av mina blomfunderingar:

Rosor – njaaa.
Pioner – JA!!
Lavendel – om det vill växa i Västra Götaland.
Allium – Ja! Så häftiga ju.

I kombination med detta vill jag ha gräsmatta, fast en ganska liten och lättskött sådan. Odlingslådor. Grusgångar, alternativt stenlagda gångar. Eller en kombination, som här?

Funderar bara på om man ska köra enbart på de blommor man gillar utan att ”styla” det hela för mycket, färgmässigt. På sätt och vis får man ju mycket större variation så, samtidigt som det ser renare och snyggare ut om färgerna harmonierar med varandra.

Kanske en lösning kan vara att köra på olika färgteman beroende på när blommorna blommar? Så vårblommorna blir …. och sommarblommorna blir ….
Det tål att tänkas på! Jag vill inte ha det perfekt, men jag vill inte att det ska se slarvigt ut heller, haha!

Annonser

5 responses to “Trädgårdsfunderingar

  1. När du är klar hemma i din trädgård är du välkommen till vår övervuxna =)

  2. Trampgräs och vitklöver är grönt, lättskött och skönt att gå på. Snyggt också. Ihop med sten eller plattor suveränt. Allium finns i många varianter så tråkig? Nej! Låga, höga, vita blå och lila kan du mixa fram nåt snyggt av. Rådjuren gillar den inte heller, om du har det problemet. Lavendel växer typ överallt där det finns sandig jord och sol. Kanske får man köpa nya varje vår om man bor norr om Gävle men hos dig borde allt vara härdigt. Mina klarade -20 utan problem. Fyllde ändå på med några till.

    • Intressanta tips! Jag hade läst mig till att lavendel inte klarade alltför låga temperaturer, men bra att höra nån som säger det motsatta!

  3. Pingback: Pioner | Ett hem för 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s